Sonntag, 19. Februar 2012
Soba with Veggies and Miso
sweis, 03:07h
150 g soba noodles
1 tofu
2 eggs
shitake mushrooms
2 pak choy
snow peas
3 spring onions
soy sauce
miso
garlic
red chillies
1. Cut tofu into pieces and deep fry until golden brown.
2. Mix eggs with soy sauce and prepare an omlette, cut into pieces
3. Cook soba noodles according to direction on package ... not too soft !
4. Prepare 350 ml miso soup (miso paste + hot water).
5. Stir fry garlic, shitake mushrooms, pak choy, snow peas, spring onions.. not too soft !
6. Put soba in serving bowls, put tofu and egg on top, then veggies and pour in miso soup. Add chillies according to taste.
7. enjoy !
1 tofu
2 eggs
shitake mushrooms
2 pak choy
snow peas
3 spring onions
soy sauce
miso
garlic
red chillies
1. Cut tofu into pieces and deep fry until golden brown.
2. Mix eggs with soy sauce and prepare an omlette, cut into pieces
3. Cook soba noodles according to direction on package ... not too soft !
4. Prepare 350 ml miso soup (miso paste + hot water).
5. Stir fry garlic, shitake mushrooms, pak choy, snow peas, spring onions.. not too soft !
6. Put soba in serving bowls, put tofu and egg on top, then veggies and pour in miso soup. Add chillies according to taste.
7. enjoy !
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Sonntag, 5. Februar 2012
Curried "Yaki Udon" with veggies
sweis, 15:18h
Green Beans
Onions
Green Curry Paste
Shitake Mushrooms
Tofu (smoked)
Soy Sauce
Fish Sauce
Udon Noodles
1. Heat oil in pan, cut green beans and fry. Add a little water and cook green beans until almost done, remove from pan
2. Heat oil in pan, fry green curry paste until fragrant. Add onions and fry until soft
3. Add beans, shitake mushrooms, and tofu, fry for a few minutes
4. Season with Soy Sauce and Fish Sauce
5. Add Udon Noodles and fry until noodles are done
6. Enjoy !
Onions
Green Curry Paste
Shitake Mushrooms
Tofu (smoked)
Soy Sauce
Fish Sauce
Udon Noodles
1. Heat oil in pan, cut green beans and fry. Add a little water and cook green beans until almost done, remove from pan
2. Heat oil in pan, fry green curry paste until fragrant. Add onions and fry until soft
3. Add beans, shitake mushrooms, and tofu, fry for a few minutes
4. Season with Soy Sauce and Fish Sauce
5. Add Udon Noodles and fry until noodles are done
6. Enjoy !
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Samstag, 2. April 2011
Prawn and Mango Ceviche
sweis, 20:37h
12 raw peeled prawns, diced
2 tbsp coriander leaf, whole
1 tbsp shredded mint
1 avocado, peeled, stoned and diced
Cucumber, peeled, seeded and diced
1 mango, peeled, stoned and sliced]
3 spring onions, sliced
1 red chili, deseeded and thinly sliced
dressing:
3 tbsp lime juice
1.5 tbsp Thai fish sauce
1 tbsp caster suger
3 tbsp thick coconut milk
Combine the prawns with the dressing and allow them to marinate for 20 minutes. Combine the remaining salad ingredients with the prawns. Serve in a Martini glass or on baby gem salad leaves.
2 tbsp coriander leaf, whole
1 tbsp shredded mint
1 avocado, peeled, stoned and diced
Cucumber, peeled, seeded and diced
1 mango, peeled, stoned and sliced]
3 spring onions, sliced
1 red chili, deseeded and thinly sliced
dressing:
3 tbsp lime juice
1.5 tbsp Thai fish sauce
1 tbsp caster suger
3 tbsp thick coconut milk
Combine the prawns with the dressing and allow them to marinate for 20 minutes. Combine the remaining salad ingredients with the prawns. Serve in a Martini glass or on baby gem salad leaves.
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Sonntag, 16. Januar 2011
Gruene Bohnen mit Knoblauch und Whisky
sweis, 20:09h
- 2 rote Zwiebeln kleinschneiden und in der Pfanne in Olivenoel anbraten
- 4 in Scheibchen geschnittene Knoblauchzehen nach einer Weile dazu
- beides aus der Pfanne nehmen
- kleingeschnittene gruene Bohnen rein, anbraten
- Wasser dazu und etwas Whisky, Fluessigkeit verkochen lassen, derweil wieder Zwiebeln und Knobi dazu
- wuerzen mit Salz, Sojasosse, Chili Flakes, Oxo Sossenwuerfel
- mit Reis servieren
- 4 in Scheibchen geschnittene Knoblauchzehen nach einer Weile dazu
- beides aus der Pfanne nehmen
- kleingeschnittene gruene Bohnen rein, anbraten
- Wasser dazu und etwas Whisky, Fluessigkeit verkochen lassen, derweil wieder Zwiebeln und Knobi dazu
- wuerzen mit Salz, Sojasosse, Chili Flakes, Oxo Sossenwuerfel
- mit Reis servieren
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Samstag, 19. Juni 2010
Thai Steak
sweis, 23:50h
500 g Steak
12 Stunden marinieren in:
1 Flasche Soja Sauce
2.5 cm Ingwer
4 Knoblauchzehen
1 rote Chilli
1 Teelöffel Zucker
Dann in einer Kasserole für 45 min bei 180 Grad in Ofen braten.
Das Fleisch heraus nehmen und warm halten, die Sosse auf dem Herd einkochen und mit Reis servieren.
12 Stunden marinieren in:
1 Flasche Soja Sauce
2.5 cm Ingwer
4 Knoblauchzehen
1 rote Chilli
1 Teelöffel Zucker
Dann in einer Kasserole für 45 min bei 180 Grad in Ofen braten.
Das Fleisch heraus nehmen und warm halten, die Sosse auf dem Herd einkochen und mit Reis servieren.
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Donnerstag, 12. Februar 2009
Vietnamesische Sommer-Rollen (von Anne)
sweis, 11:42h
Zutaten:
- 1 Pkg. Reis-Papier
- 1 Kopf Eisberg-Salat
- 500g Möhren
- 2 Kohlrabi
- 1 Pkg. Garnelen
- 4 Eier
- 1 Pkg. Asiatische Reisnudeln
- 500g Soja-Sprossen
- Asiatische Kräuter, z.B. Minze, Thai-Basilikum, Koriander, Fisch-Kraut…
Knoblauch, Salz, Pfeffer
Dip-Sauce
- ca. 200g Sambal Oelek
- ca. 100ml Apfel-Essig
- ca. 100ml Fisch-Sauce
- 1 Knolle Knoblauch
- 1 Eßl. Zucker
Knoblauch schälen und pressen, mit den anderen Zutaten in ein Glas füllen und durch kräftiges Schütteln mischen.
Anrichten
- Die Möhren und die Kohlrabi in feine Stifte schneiden (bite-size!!!) und im Wok anbraten
- Die Garnelen mit Knoblauch anbraten
- Aus den Eiern mit Salz und Pfeffer ein Omelett zubereiten und in Streifen schneiden
- Die Reis-Nudeln in heissem Wasser einlegen, bis sie weich sind
- Den Salat in einzelne Blätter zerteilen
- Alle Zutaten in Schüsselchen füllen und auf dem Tisch (oder dem Fußboden) hübsch anrichten, auch eine Schüssel mit heißem Wasser bereit stellen
- Für jeden Mit-Esser ein Sauberes Geschirr-Tuch bereit legen und ein Schüsselchen mit Dip-Sauce dazu stellen
Rollen
Jeweils ein Blatt Reis-Papier im heißen Wasser einweichen, darauf ein Blatt Salat legen, alle weiteren Zutaten drauf schichten und vor allem die frisch abgezupften Kräuter nicht vergessen
Mit Hilfe des Geschirrtuches die Rolle hübsch aufrollen, in die Dip-Sauce tauchen und geniessen !
- 1 Pkg. Reis-Papier
- 1 Kopf Eisberg-Salat
- 500g Möhren
- 2 Kohlrabi
- 1 Pkg. Garnelen
- 4 Eier
- 1 Pkg. Asiatische Reisnudeln
- 500g Soja-Sprossen
- Asiatische Kräuter, z.B. Minze, Thai-Basilikum, Koriander, Fisch-Kraut…
Knoblauch, Salz, Pfeffer
Dip-Sauce
- ca. 200g Sambal Oelek
- ca. 100ml Apfel-Essig
- ca. 100ml Fisch-Sauce
- 1 Knolle Knoblauch
- 1 Eßl. Zucker
Knoblauch schälen und pressen, mit den anderen Zutaten in ein Glas füllen und durch kräftiges Schütteln mischen.
Anrichten
- Die Möhren und die Kohlrabi in feine Stifte schneiden (bite-size!!!) und im Wok anbraten
- Die Garnelen mit Knoblauch anbraten
- Aus den Eiern mit Salz und Pfeffer ein Omelett zubereiten und in Streifen schneiden
- Die Reis-Nudeln in heissem Wasser einlegen, bis sie weich sind
- Den Salat in einzelne Blätter zerteilen
- Alle Zutaten in Schüsselchen füllen und auf dem Tisch (oder dem Fußboden) hübsch anrichten, auch eine Schüssel mit heißem Wasser bereit stellen
- Für jeden Mit-Esser ein Sauberes Geschirr-Tuch bereit legen und ein Schüsselchen mit Dip-Sauce dazu stellen
Rollen
Jeweils ein Blatt Reis-Papier im heißen Wasser einweichen, darauf ein Blatt Salat legen, alle weiteren Zutaten drauf schichten und vor allem die frisch abgezupften Kräuter nicht vergessen
Mit Hilfe des Geschirrtuches die Rolle hübsch aufrollen, in die Dip-Sauce tauchen und geniessen !
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Sonntag, 28. September 2008
Curried Prawns in Coconut Milk
sweis, 03:37h
Ingredients:
- 600ml coconut milk
- 2 tbsp yellow (or red) curry paste
- 1 tbsp fish sauce
- 1/2 tsp salt
- 1 tsp granulated sugar
- 450g king prawns
- 225g cherry tomatoes
- juice of 1/2 lime
- 2 red chillies
- coriander leaves
1. Put half the coconut milk into a pan or wok and bring to the boil.
2. Add the yellow (or red) curry paste to the coconut milk, stir until it disperses, then simmer for about 10 minutes.
3. Add the fish sauce, salt, sugar and remaining coconut milk. Simmer for another 5 minutes.
4. Add the prawns and cherry tomatoes. Simmer very gently for about 5 minutes, until the prawns are pink and tender.
5. Serve the curried prawns sprinkled with lime juice and garnish the dish with chillies and coriander.
- 600ml coconut milk
- 2 tbsp yellow (or red) curry paste
- 1 tbsp fish sauce
- 1/2 tsp salt
- 1 tsp granulated sugar
- 450g king prawns
- 225g cherry tomatoes
- juice of 1/2 lime
- 2 red chillies
- coriander leaves
1. Put half the coconut milk into a pan or wok and bring to the boil.
2. Add the yellow (or red) curry paste to the coconut milk, stir until it disperses, then simmer for about 10 minutes.
3. Add the fish sauce, salt, sugar and remaining coconut milk. Simmer for another 5 minutes.
4. Add the prawns and cherry tomatoes. Simmer very gently for about 5 minutes, until the prawns are pink and tender.
5. Serve the curried prawns sprinkled with lime juice and garnish the dish with chillies and coriander.
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