Sonntag, 17. August 2025
MINT & VINEGAR SYRUP DRINK // SEKANJEBIN
sweis, 01:30h
For the syrup (Sekanjebin):
• 3 cups sugar of choice
• 2 cup water
• 1 cup white wine vinegar
• 3/4 cup fresh mint (loosely packed)
To serve (per glass)
• 4-5 tablespoons sekanjebin syrup
• Cold water
• Ice
• 1/4 large cucumber, grated
Instructions:
1. In a small saucepan, combine the sugar and water. Place over medium heat and stir until the sugar completely dissolves.
2. Once it begins to simmer, reduce the heat to low and let it bubble gently for about 10 minutes.
3. Add the vinegar and continue to simmer for another 30 minutes. The syrup should become a little thicker but still pourable—it will thicken slightly more as it cools.
4. Add the fresh mint to the syrup, stir it in, and let it simmer for 15 minutes.
5. Strain out the mint immediately and let the syrup cool completely. Store in a clean glass bottle or jar in the fridge. It will keep for several weeks.
6. To serve, add 4-5 tbsp (more or less to taste), ice, the grated cucumber and cold water and mix.
7. Enjoy!
• 3 cups sugar of choice
• 2 cup water
• 1 cup white wine vinegar
• 3/4 cup fresh mint (loosely packed)
To serve (per glass)
• 4-5 tablespoons sekanjebin syrup
• Cold water
• Ice
• 1/4 large cucumber, grated
Instructions:
1. In a small saucepan, combine the sugar and water. Place over medium heat and stir until the sugar completely dissolves.
2. Once it begins to simmer, reduce the heat to low and let it bubble gently for about 10 minutes.
3. Add the vinegar and continue to simmer for another 30 minutes. The syrup should become a little thicker but still pourable—it will thicken slightly more as it cools.
4. Add the fresh mint to the syrup, stir it in, and let it simmer for 15 minutes.
5. Strain out the mint immediately and let the syrup cool completely. Store in a clean glass bottle or jar in the fridge. It will keep for several weeks.
6. To serve, add 4-5 tbsp (more or less to taste), ice, the grated cucumber and cold water and mix.
7. Enjoy!
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Freitag, 9. Juni 2023
Ginger & Lemon Water
sweis, 12:32h
- 1 large piece of organic ginger, finely sliced
- 2 liter of water
- juice of 2 - 3 lemons
(1) Boil the water and add the ginger, boil for 15 minutes then remove from heat
(2) Let it cool, remove ginger and add lemon juice
(3) Drink one glass before breakfast and one glass before dinner, drink the rest over the course of the day
- 2 liter of water
- juice of 2 - 3 lemons
(1) Boil the water and add the ginger, boil for 15 minutes then remove from heat
(2) Let it cool, remove ginger and add lemon juice
(3) Drink one glass before breakfast and one glass before dinner, drink the rest over the course of the day
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Freitag, 11. Dezember 2020
Eierpunsch
sweis, 21:30h
* 0,5 l Rum, 54 %
* 2 l guter Weißwein
* 250 g weißer Zucker
* 2 Zitronen, unbehandelt
* 6 mittelgroße Hühnereier
* 6 Esslöffel Honig
* 2 Zimtstangen
* Zimt, pulverisiert
(1) Den Zucker in einem Topf erhitzen und karamellisieren, dann mit 0,1 Liter Rum ablöschen und flambieren.
(2) Sofort den Wein, den Saft und die Schale der Zitronen, den Rest Rum und die Zimtstangen dazugeben. Alles auf kleinster Flamme ziehen lassen.
(3) Die Eier mit dem Honig im warmen Wasserbad so lange schlagen, bis sie schaumig sind. Die Masse unter die nicht zu heiße Flüssigkeit im Topf heben und den Punsch anschließend in Tassen füllen.
(4) Vor dem Servieren mit etwas Zimtpulver bestäuben.
Sollte die Eimasse auf Grund zu hoher Temperatur im Topf stocken, gießt man den fertigen Punsch vor dem Servieren durch ein Sieb.
* 2 l guter Weißwein
* 250 g weißer Zucker
* 2 Zitronen, unbehandelt
* 6 mittelgroße Hühnereier
* 6 Esslöffel Honig
* 2 Zimtstangen
* Zimt, pulverisiert
(1) Den Zucker in einem Topf erhitzen und karamellisieren, dann mit 0,1 Liter Rum ablöschen und flambieren.
(2) Sofort den Wein, den Saft und die Schale der Zitronen, den Rest Rum und die Zimtstangen dazugeben. Alles auf kleinster Flamme ziehen lassen.
(3) Die Eier mit dem Honig im warmen Wasserbad so lange schlagen, bis sie schaumig sind. Die Masse unter die nicht zu heiße Flüssigkeit im Topf heben und den Punsch anschließend in Tassen füllen.
(4) Vor dem Servieren mit etwas Zimtpulver bestäuben.
Sollte die Eimasse auf Grund zu hoher Temperatur im Topf stocken, gießt man den fertigen Punsch vor dem Servieren durch ein Sieb.
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